Samenwerking tussen teams

Samenwerking tússen teams is minstens zo belangrijk om je doelen te bereiken. Marketing heeft E-commerce nodig en de business HR en Finance. En andersom!

Als het minder soepel loopt, zijn de aandachtspunten vaak voor beide kanten hetzelfde; onvoldoende begrip van elkaars uitdagingen, elkaar niet goed kennen of misverstanden in communicatie door fysieke of mentale afstand. Ervaar jij dit ook in jouw werk? Maak een goede start met deze tips.

1) Stel bestaande structuren ter discussie

Waarom zitten jullie teams niet (af en toe) door elkaar heen? Waarom hebben jullie aparte weekstarts of geen periodiek gezamenlijk teamoverleg? Vaak gevoelige onderwerpen, maar als plezier en prestaties beter worden, vraagt iedereen zich snel af waarom jullie dit niet eerder hebben gedaan.

2) Bevraag elkaar op jullie uitdagingen en doelen

Niet alleen met de managers, maar juist met álle mensen in beide teams. Je zult zien hoeveel energie er daarbij vrijkomt

3) Bepaal samen één project om samen succesvol te zijn

Niet direct te uitdagend of langdurend. Het gaat erom dat jullie teams leren samenwerken en succes kunnen ervaren. Het is vaak zo’n eerste vonkje dat zorgt voor vuurwerk in de toekomst!

4) Leer elkaar beter kennen tijdens een samenwerkingsdag

Bespreek moeilijke of juist hele succesvolle voorbeelden in jullie samenwerking. En ga na afloop ook met elkaar iets anders-dan-anders doen.

Mijn ervaring is dat teams die dit goed doen, krijgen echt een boost!